30 de setembre 2017                             Tour de Danses dels Joves de l'Escola                       a la Canal de Navarres

El TOUR-DANSES per LA CANAL DE NAVARRES I VOLTANTS viatja al poble de CHELLA

Aquest dissabte 30 de setembre 2017,  els nostres jovens visiten el poble de Chella. 

Faran una excursió per el poble i visitaran el "Salto". 

Participaran al taller de Danses tradi

El TOUR-DANSES per LA CANAL DE NAVARRES I VOLTANTS viatja al poble de CHELLA

Aquest dissabte 30 de setembre 2017,  els nostres joves visiten el poble de Chella. 

Faran una excursió per el poble i visitaran el "Salto". 

Participaran al taller de Danses tradicionals, on aprendran la Jota de Chella

A les 19 h en el "Auditorio de Chella" (Avda. Constitución) faran una mostra dels nostres balls tradicionals.

cionals, on aprendran la Jota de Chella


A les 19 h en el "Auditorio de Chella" (Avda. Constitución) faràn una mostra dels nostres balls tradicionals.

 

FOLIES    2017

Com ja bé sent tradicional, un any més, l'Escola de Danses de Xàtiva, trau al carrer una dansà amb una forta tradició xativina, "LES FOLIES". 
Al ritme de xirimita i tabal, i amb la cadència i passades de la "Dansà Plana", el dissabte 25 de febrer celebrarem el carnestoltes xativí, començant des del carrer Botigues (als quatre cantons), i baixant per Carrer Font Alòs, mamprendran el carrer Sant Francesc fins arribar a l'entrada de la plaça la Bassa, on es posarà fi a la desfilada i ball de personatges amb indumentàries i disfresses tan originals i divertides com la imaginació dels participants done abast.

FOTOS DE LES FOLIES 2013

Pregó de Corpus a càrrec de L'Escola de Danses de Xàtiva. 
28 de maig, al claustre de l'antic Hospital, a les 22:00. (Atenció perquè en els programes que s'han fet està mal la informació)

No s'ho perdeu, serà un acte innovador, no et deixarà indiferent.... En fi (UN MISTERI)

L’ESCOLA DE DANSES DE XÀTIVA ACONSEGUEIX REUNIR VORA 300 PERSONES EN LA 5a EDICIÓ DE L’APLEC “BALL AL CARRER”

El dissabte, 14 de maig, des de les 18:00 al Jardí de la pau es van concentrar al voltant de 290 persones en la Trobada de rondalles i grups de balls preparat per l’Escola de Danses de Xàtiva.

Van participar balladors, balladores, músics, cantadors i cantadores de nombroses poblacions:

Gandia, Planes, La Font de la Figuera, Vallada, Lloc Nou, Genovès, Xella, Muro d’Alcoi, Xàbia, Carcaixent, L’Alcúdia de Crespins, Algemesí, La Llosa de Ranes, Moixent, Massanassa, La Pobla Llarga, Pobla del Duc, Agullent, Ontinyent, Pedreguer.....

També va acudir molta gent de Xàtiva com espectadors, pel gust de gaudir de l’ambient de festa que es respirava.

La participació de músics, cantadors i cantadores va ser molt destacable, a més dels membres de la rondalla de Xàtiva hi havien components d’altres rondalles de poblacions nomenades anteriorment. Es va fer palesa la bona organització i preparació , ja que tots havien assajat els dos divendres previs a l’encontre, al Centre Cultural de Xàtiva, CCX, convidats pel director de la rondalla de Xàtiva, Vicent Cháfer.

La trobada va acabar sopant tots junts al mateix Jardí, on també es va fer una rifa gràcies a les aportacions dels comerços de la ciutat que van voler col·laborar amb nosaltres . Després de renovar forces encara va continuar el sarau amb més cançons i balls.

Avaluació de l’acte molt positiva.

Noticies

DIJOUS 14 D'ABRIL - XÀTIVA

Nota de premsa, (per Eduard Gandia). L'Escola de Danses de Xàtiva realitzarà la posada en escena en l'homenatge a les dones de la República
El pròxim dijous dia 14 d'abril, a partir de les 20.30 h tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume de la ciutat de Xàtiva l'Homenatge a les dones de la República, en la figura de la xativina Patrocini Camús.
Aquest acte està organitzat per l'Excm. Ajuntament de Xàtiva, mitjançant les seues
 regidories de la Dona i Igualtat, Memòria i Educació.

L'acte comptarà amb una especial participació de l'Escola de Danses de Xàtiva, que ha preparat una performance breu però intensa, que segueix el camí d'evolució i contemporaneïtat encetat per l'Escola de Danses en els darrers anys. No es tracta d'una actuació de folklore popular a l'ús, sinó més bé d'una posada en escena innovadora i atrevida, que recull l'esperit de l'època anterior a la República i que evoluciona cap a la modernitat i a les conquestes socials i populars de la Dona des d'aleshores.
En aquest cas sota la direcció de Rakel Ferrero, l'Escola pretén novament emocionar al públic assistent polsant les emocions i la fibra dels assistents, traslladant-los des dels sons i l'estètica de l'època pre-republicana fins al segle XXI.
L'Escola vol deixar palés, una vegada més amb aquesta participació, la seua nova línia d'expressió i creativitat artística, la seua aposta per l'evolució del folklore popular, la seua voluntat de continuar progressant en una nova estètica que pren la base de les arrels d'on prové i que pretén seguir avançant cap a una imatge més contemporània i adaptada als nous temps.
Per a l'Escola de Danses de Xàtiva, segons ha manifestat la seua presidenta Teresa Pérez, “participar altruistament en un homenatge a les Dones de la República és un autèntic privilegi, per quan ens permet fer del nostre treball creatiu una manera de reconéixer la lluita de tantes i tantes persones per un món millor, més digne, per una societat més igualitària i compromesa”.
La diversitat dels membres que formen el col·lectiu de l'Escola de Danses permet tenir diferents línies de treball dins de la pròpia agrupació, que van des de la investigació i estudi de les tradicions populars, fins al treball minuciós de la indumentària i attrezzo, la difusió cultural dels cants i balls populars de Xàtiva i la seua comarca, l'ensenyament a grans i menuts dels balls populars més tradicionals, la creació i direcció d'espectacles de xicotet i gran format com ara De la Terra venim i d'altres o l'experimentació de noves formes d'entendre el folklore i la seua evolució i adaptació als nous temps, sempre des de la base i l'arrel més autèntica i primària.

Dijous 14 d'abril a les 20'30 a la plaça Sant Jaume, amb una posada en escena de l'Escola de Danses de Xàtiva. Organitza l'Excm. Ajuntament de Xàtiva. Regidories de de Dona i Igualtat, Memòria i Educació.

Membres de l' Escola Danses de Xàtiva participaren el 14 de novembre de 2015, com a "extres", en la realització d'aquest documental, a petició de l'equip de realització de la Diputació de València, a través de l'àrea d'Igualtat, i l'àrea de Memòria Històrica sobre la labor d'un grup d'infermeres de l'Hospital Militar Internacional d'Ontinyent durant la Guerra Civil, on també es recrea el bombardeig de l'estació de Xàtiva.

Davant l'evolució del treball dut a terme per l'escola de danses durant els últims anys, i la forma d'escenificar de manera diversa i original els seus balls, va determinar que la direcció del documental, demanara la participació d'aquest col·lectiu per ajudar a ambientar i donar vida a uns personatges i una època.

Membres de l' Escola Danses de Xàtiva participaren el 14 de novembre de 2015, com a "extres", en la realització d'aquest documental, a petició de l'equip de realització de la Diputació de València. Membres de l' Escola Danses de Xàtiva participaren el 14 de novembre de 2015, com a "extres", en la realització d'aquest documental, a petició de l'equip de realització de la Diputació de València, a través de l'àrea d'Igualtat, i l'àrea de Memòria Històr

A l'Escola de danses de Xàtiva estem molt acomboiats, perquè el proper dissabte 27 de febrer  a la CCX de Xàtiva rebrem els més joves de Escola de Danses Pedreguer que amb els balladors de les nostres escoletes i acompanyats de les respectives rondalles seran els protagonistes al I APLEC INFANTIL-JUVENIL DE L'ESCOLA DE DANSES DE XÀTIVA.  Serà una vesprada molt prometedora, plena de bona música i bons balladors. Vos esperem!

La rondalla de l'Escola de Danses de Xàtiva participa en un Encontre de rondalles que se celebrarà en Benissa, juntament amb la rondalla d'aquesta localitat i la d'Altea. L'esdeveniment serà pròxim dissabte a les 19.30 hores al Centre d´Art Taller d´Ivars, una antiga fàbrica de mobles restaurada i adaptada. Acabaran sopant tots junts i muntant un bon sarau.

Cinquena edició del premi Amic de la Costera

El divendres 11 de desembre es va atorgar el guardó “Amic de la Costera”, un premi creat per la nostra associació i que reconeix els valors de difusió del nostre patrimoni cultural. En aquesta ocasió, el guardonat va ser el col·lectiu format per l’Escola de danses de Xàtiva. Com és d’habitud, l’estatua de Manolo Boix es va entregar durant un sopar. En aquesta ocasió es va celebrar als salons Lluna Events de Xàtiva amb una nombrosa assistència.

El secretari de la junta d’Amics de la Costera, Juanjo Antolí, llegí l’acta en la qual s’aprovà reconèixer l’Escola de danses de Xàtiva amb el nostre guardó. A continuació, el president de l’associació, Ximo Corts, explicà els motius de la decisió i lloà la trajectòria del grup xativí. El premi el van rebre, en nom de l’Escola, tres dels membres fundadors de la societat cultural: Sebastià Garrido, Raquel Langa i Vicent Guerrero. El primer d’ells va ser l’encarregat d’agrair, en nom de tots els membres de l’Escola de danses de Xàtiva, aquest premi. Com a fi de festa, s’interpretaren diversos balls i tocà la rondalla.


_DSC0103

El president d’Amics de la Costera, Ximo Corts, explicant per què se li havia atorgat a l’Escola de danses aquest guardó.

_DSC0152

Sebastià Garrido agraí, en nom de l’Escola de danses de Xàtiva, el reconeixement del premi Amic de la Costera.

_DSC0146

El  president d’Amics de la Costera, Ximo Corts, Vicent Guerrero, Raquel Langa i Sebastià Garrido.

_DSC0169

Fotos: Eduard Gandia

http://www.amicscostera.org/

ESTRENA DE L'ESPECTACLE

l'Escola de danses de Xàtiva juntament

amb la colla"La Socarrà"

presenten

Volem expressar públicament el nostre agraïment a l'artista Miquel Mollà per la seua obra serigrafia "SOCARRATS" que tan amable i desinteressadament ens ha cedit.

El proper dissabte 31 d’octubre a les 20:00 s’estrenarà DE LA TERRA VENIM, espectacle muntat conjuntament per la colla La Socarrà, l’Escola de Danses i la Rondalla de Xàtiva amb la col·laboració de l’actor xativí Elies Barberà.

L’obra, dividida en quatre parts, pretén evocar aquells fets més rellevants de la nostra història com a poble. Elies Barberà ens durà de la mà per les diferents escenes, mentre que es podrà gaudir de la seua interpretació personal d’autors tant significatius dins del nostre patrimoni cultural com Raimon, Ibn Jafadja, Estellés, Espriu, Ovidi.

L’espectacle inicialment estava inclòs dins de la Programació de Fira 2015, però les circumstàncies metereològiques adverses van impedir l’estrena, ajornant-la fins el darrer dissabte d’octubre. En aquesta ocasió, l’escenari elegit és el Gran Teatre de Xàtiva. Els organitzadors creuen que el canvi d’escenari de cap manera farà desmeréixer la riquesa de l’espectacle i encara que el resultat siga incert per la conjunció de tres maneres diferents de treballar, no obstant, la posta en comú, la il·lusió i l’esforç invertits donaran a la llum una obra que esperen arribe i emocione a tot el públic.

Patrocinat per l’Ajuntament de Xàtiva, la recaptació de taquilla es destinarà a l’associació ASPROMIVISE, de manera que s’han posat a la venda entrades solidàries de fila 0.

de la terra venim

De la terra venim és un espectacle conjunt de l'Escola de Danses de Xàtiva i la Colla La Socarrà, creat expressament per a la Fira d'agost 2015. 

Anul·lat per les inclèmencies meteorològiques, torna ara, al Gran Teatre de Xàtiva el dia 31 d'octubre a les 20.00.

Està dividit en quatre parts, en les quals pretenem donar una pinzellada a aquells fets que ens semblen destacats en la història i patrimoni cultural de la ciutat.

Amb acurada interpretació, l'actor xativí Elies Barberà, mitjançant texts d'autors com Raimon, Ibn Jafadja, Estellés, Espriu, Ovidi i el propi Elies, va conduint l'acte per les diferents escenes.

Es tracta d’un espectacle que mostra passió, tradició i una bona dosi de creativitat. El desig és apropar el folklore a la modernitat, fer-lo més contemporani i diferent a allò que es pot esperar d'un col·lectiu de folklore o d'una colla de dolçainers.

Afrontem aquest repte amb sentiments i emocions contrariats: amb la il·lusió de qui desitja mostrar les arrels del seu poble sobre un escenari i amb la por que suposa haver parit aquest muntatge en tan sols quaranta dies.

El resultat és ben incert, fins i tot nosaltres mateixos no sabem com serà fins que acabe de sonar la darrera nota i s'acabe d'interpretar el darrer ball sobre l'escenari. Si aconseguim d’alguna manera emocionar al públic ens donarem per satisfet

L'Escola de Danses de Xàtiva va organitzar dissabte passat la IV Edició de la festa popular anomenada Ball al Carrer, un esdeveniment que té lloc a la capital de La Costera des de 2012.

Una vegada més, l'Escola va deixar palés un notable poder de convocatòria, al reunir a l'emblemàtic Jardí de la Pau de Xàtiva, més de 300 persones provinents de la ciutat així com de poblacions com ara Agullent, Muro d'Alcoi, Ontinyent, Xàbia, L'Olleria, Alcoi, Sueca, La Pobla del Duc, Genovés, Vallada, Moixent, Lloc Nou, La Font de la Figuera, Poble nou de Benitatxell, Gandia, Xella o la Llosa de Ranes.

Cantadors, músics i balladors de tot el territori valencià es donaren cita a Xàtiva per a gaudir de músiques i balls populars de tot arreu. A ritmes de jotes, fandagos, boleros i malaguenyes el públic assistent va vencer la por a la tronada que amenaçava Xàtiva la vesprada del dissabte i varen emplenar la pista i l'escenari del Jardí de La Pau en una festa que recorda als saraus improvisats que antigament tenien lloc als pobles en acabar les collites.

En paraules de la presidenta de l'Escola, Teresa Pérez Bellido, “el folklore a Xàtiva està tal volta més viu que mai, i així ho demostren actes multitudinaris organitzats per l'Escola de Danses com el del dissabte passat, i d'altres com la Processó cívica del Corpus que tindrà lloc diumenge que ve, o la tradicional Dansada de la Mare de Déu a l'agost o la Mostra de Folk Arrelats que té lloc a finals del mes de setembre”.

L'equip organitzador d'aquesta edició de Ball al Carrer, amb més de 40 persones voluntàries, ha valorat molt positivament aquesta celebració, perque “ens fa pensar que hi ha molta gent que no vol perdre les seves arrelts i que ballant i cantant cançons populars valencianes fa la seva generosa aportació per a que aquestes siguen  cada vegada més profundes”.

L'Escola vol agrair expressament als regidors i regidores de l'ajuntament de Xàtiva, representants del PSPV-PSOE, d'Esquerra Unida i de Compromís, que es varen apropar el dissabte passat al Jardí de La Pau per a donar suport a l'Escola i a tots els participants. I Així s'ha manifestat des de la Junta Directiva de l'Escola: “Aquest gest ens fa pensar que es valora el nostre treball, la nostra tasca de mantenir vives les tradicions de Xàtiva i de la seva comarca. Tenim un gran potencial com a col.lectiu i com a poble i podem entre tots i totes fer coses grans per la nostra ciutat. Si a més comptem amb el suport de les institucions el camí serà segurament més fàcil i més pròsper per a tots”, s'ha manifestat.

La vesprada va acabar amb un sopar de baix braç, en el que participaren els balladors, músics i cantadors de tots els pobles que ens visitaren, així com molta gent de Xàtiva que, sense tenir cap vinculació amb l'Escola de Danses, va vorer en aquest acte una celebració oberta i no va voler deixar passar l'oportunitat de sumar-se a la festa quedant-se al sopar i gaudint d'una vesprada-nit ben popular.

4t encontre de balls al carrer

DISSABTE  30  DE MAIG  AL JARDI DE LA PAU
A  PARTIR  DE  LES  18:00 h.  FINS  CANSARNOS
SOPAR   6€, Entrepà, picadeta i beguda.

RESERVAR FENT L’INGRES AL COMPTE BANC
Nº Compter de l’Associació Cultural Escola de Danses 
3159 – 0004 – 65 – 1667063612
Entitat  CAIXA POPULAR-CAIXA RURA
Especificar en l’ingrés: BALLS AL CARRER - nom i nombre de persones
TELÈFON DE CONTACTE - 699830543
TERMINI DE RESERVA 23 DE MAIG

TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ

Amb el 25é aniversari de les Trobades d’Escoles en Valencià, la Costera, organitza a Xàtiva una espectacular programació que va començar amb la popular Cercavila des de la Seu.

Encapçalada pels Cavallets i els Nanos de l’Escola de Danses de Xàtiva, La Colla la Socarrà, la Música Nova i la Vella, seguida dels representants polítics i de totes les escoles de la Costera, van anar desfilant fins arribar al Jardí de la Pau, hi va haver balls i música tradicional autòctona i d’altres cultures que conviuen amb la nostra, parlaments i així va començar la festa. 

Entre els molts tallers, hi ha també un de l’Escola de Danses de Xàtiva.

Però la festa de l’escola coincideix amb l’Homenatge als Maulets que se suma a la celebració. Els Miquelets, la dansà popular, els cants, els poemes dels nostres autors, més parlaments, lliurament de la corona al monument als Maulets i la Muixeranga d’Alacant. Continua la festa amb un dinar de germanor. Tot seguit, Dani Miquel i, per a finalitzar, Feliu Ventura que posa el fi de festa amb la sensació d’una trobada festiva, reivindicativa, participativa i que deixa palés que hi ha un futur al davant per a l’ESCOLA QUE VOLEM.

 

Dansà conmemoració 25 d'abril i Homenatge als Maulets

http://www.blogdanses.es/cronica-de-la-dansa-del-25-dabril-a-xativa/

Carrers d'art 2015

El divendres 17 d'abril es varen encetar els actes d'art al carrer amb una desfilada pel carrer Montcada de Xàtiva, amb la col·laboració de l'Escola de Danses de Xàtiva. Desfilaren els caps dels Nanos acompanyats per llauradores, donant un aire tradicional i folklòric a la desfilada.

El dia 19 mostraven al públic assistent, a manera de sarau, un repertori dels balls més emblemàtics de Xàtiva, on participaren membres de les escoletes dels diversos nivells. Convertint en una festa la mostra.

L'Escola de Danses de Xàtiva ha començat a preparar un espectacle benèfic que se celebrarà el proper dia 27 de març a l'Auditori Paco Salvador de Benigànim. En aquest espectacle participaran al voltant de 40 balladors, balladores i músics.

L'espectacle, anomenat De palaus i heretats, que compta amb el suport i col.laboració de l'Ajuntament de Benigànim,  servirà per a recaptar fons per al Centre d'Acollida Sant Francesc d'Assis ubicat a Gandia, al capdavant del qual està el franciscà xativí Pepe Ruiz Samit. El franciscà va començar treballant pels més necessitats a la ciutat de Xàtiva i posteriorment a Benigànim, i poc a poc i gràcies a la caritat i a donacions particulars, ha anat posant en funcionament, junt amb altres companys franciscans, aquest centre a la Safor on acull a persones sense recursos.

Les entrades, al preu de 5 euros, estaràn a la venda a l'Espai Jove de l'ajuntament de Benigànim i es poden realitzar reserves també al  telèfon 650 442 744 de l'Escola de Danses. A més a més s'oferiran entrades de Fila 0, al mateix preu, per a persones que vullguen col·laborar i no puguen acudir a l'actuació.

En l'espectacle, l'Escola de Danses mostrarà algunes de les peces tradicionals més autòctones amb una acurada i innovadora posada en escena, exhibint com sempre, una indumentària fidel a l'època i al tipus de ball.

Els components de l'Escola de Danses es senten emocionats per poder ajudar amb la seua tasca de difusió del folklore a què aquest Centre d'Acollida continue la seva impagable tasca en favor dels més necessitats.

L'Escola ha agraït a l'Ajuntament de Benigànim la seva implicació i bona predisposició per a acollir aquest esdeveniment en un espai cultural com l'Auditori Paco Salvador

L'Escola de Danses de Xàtiva va participar dissabte passat en la celebració de la festa del Carnestoltes 2015 a Xàtiva. Al voltant de 30 balladors i balladores dugueren a terme una desfilada pels carrers del barri antic de la ciutat, acompanyats per dolçainers i tabaleters, interpretant les anomenades Folies.El nom de Folies ve a significar “deliri” i “bogeria” i és una mena de ball popular de carrer que té la particularitat que els balladors i balladores hi participen disfressats, amb indumentàries estridents i vistoses que donen una major alegria i originalitat a la dansada. Al llarg de l'any són varies les ocasions en les que la pròpia Escola de Danses organitza aquest tipus de ball pels carrers i places de Xàtiva. La darrera vegada fou al mes de setembre de 2014 amb les Folies organitzades amb motiu de la Mostra Anual de Folk Arrelats. La recentment elegida Presidenta de l'Escola de Danses, Teresa Pérez Bellido, que també hi va participar en aquestes Folies del Carnestoltes, va significar que “L'Escola de Danses està sempre allà on està la festa i les celebracions populars autòctones. Sóm un col·lectiu cultural molt arrelat a la ciutat i ens bolquem en participar de la vida social i cultural de Xàtiva perquè això ens ajuda a no perdre mai de vista els nostres orígens i tradicions, la nostra raó de ser”.

Xàtiva, 9 de febrer de 2015.

L'Escola de Danses de Xàtiva va aconseguir emocionar el nombrós públic congregat davant l'estació de trens de la ciutat durant el matí del diumenge 8 de febrer, a l'acte anual on es commemora l'atroç bombardeig que va sofrir la ciutat el 12 de febrer de 1939, a les acaballes de la Guerra Civil Espanyola i que, pel nombre de víctimes i la destrucció material que va suposar, ha estat qualificat per alguns autors com el Guernica valencià.

El col.lectiu cultural de l'Escola va posar en escena una dramàtica Dansa del Vetlatori, interpretada per 25 balladors i balladores que, perfectament caracteritzats amb indumentària de l'època, representaven les nombroses persones que varen perdre la vida en aquell desgraciat esdeveniment d'horror i dolor que va colpejar de manera cruel la Xàtiva de la guerra.

Per a aquesta participació de l'Escola, s'ha dut a terme un laboriós treball d'investigació d'indumentària, a càrrec de l'equip d'indumentària del col.lectiu cultural xativí,  encapçalat per Carmen Soler i Juan Carlos Talón, a més d'una coreografia curada i ben estudiada pels creadors de la idea original i directors escènics Rakel Ferrero i Edu Gandia, el resultat de la qual fou el sentiment expressat en els rostres de la gent que emplenava de gom a gom la plaça de l'estació. En l'actuació també va participar la cantadora de l'Escola, Mari Nieves Gil, acompanyada perls músics Ricard Soriano i Francesc Albero.

Des de la nova Junta Directiva, al front de la qual es troba la nova Presidència de l'Escola de Danses recentment elegida, Teresa Pérez Bellido, s'ha volgut destacar l'important tasca que realitza l'Escola en la recuperació dels balls i cants populars de la comarca, però s'ha volgut incidir principalment en el camí més contemporani que en els darrers temps ha iniciat el col.lectiu cultural, amb propostes i posades en escena vertaderament arriscades i innovadores, on la fusió i la modernitat sorprenen gratament el públic i on queda constància d'un enorme treball que ha permés l'Escola de Danses avançar en pas ferm cap a un nou model de folklore, on la renovació estètica queda ben palesa. 

En paraules de la pròpia Presidenta, “l'Escola té molt clares les seves arrels i continua ballant boleros, fandangos, jotes i masurques, però aquest col.lectiu cultural ha demostrat que pot anar molt més enllà, que està en continua evolució i així ha quedat demostrat en darreres actuacions com ara la final de Sona la Dipu 2014 al Teatre Principal de València, o els Premis Literaris de Xàtiva, entre d'altres, on l'Escola ha donat un pas més enllà del folklore tradicional, introduint elements escènics i estètiques més contemporànies i actuals, deixant clar que el folklore també pot evolucionar i arriscar i que caminem cap a un futur molt prometedor, on la tradició i la modernitat es fusionen per a aconseguir principalment emocionar.”

Per a l'Escola de Danses de Xàtiva el fet d'haver participat en la commemoració del Bombardeig ha estat una oportunitat de retre sentit homenatge a persones que malauradament varen perdre la vida en un trist esdeveniment que desgraciadament encara hui es repeteix en moltes parts del món.

L'Escola desitja que la seva participació puga servir per a lluitar modestament des de la cultura per eliminar tot tipus de violència, enfrontament i guerres inútil.

2on PREMI, semifinal,                                  Escola de Danses de Xàtiva

En FALLES, balles ?

15 març 2013 c- JOSEP TOMÁS

Dissabte 15 de març, a les 19:30 h. eixint des de la FALLA Murta-Maravall,  membres de l’Escola de Danses de Xàtiva i tot el que sàpiga ballar i tinga ganes, participaran en una visita per unes quantes FALLES de la nostra ciutat acompanyats per la colla  “LA SOCARRÀ” a ritme de tabal i dolçaina ballaran per les falles que se visiten (dansà, jota, boleros…)

L’ESCOLA DE DANSES CELEBRA CARNESTOLTES

En memòria a Lola

Va ser molt estimada i continuem recordant-la

Va ser molt estimada i continuem recordant-la.

Entrada lliure, fins omplir aforo.

El Diumenge 16 de Juny a les 12:30 hores, es celebrarà l'homenatge en memòria a Lola Mira, una fantàstica persona, discreta, elegant i responsable a més de una bona cantadora i amant del nostres folcklore i les nostres danses.

Aquesta persona va ser molt especial per a tots nosaltres i a hui en dia encara ho es.
Aquest acte es organitzat per L' Escola Danses de Xàtiva, col·laboraran altres grups com Danses Canyamars de Canals i Ras i Plà de la Llosa de Ranes.

També s'han volgut juntar a aquest homenatge altres companys cantadors i persones que estimaven a Lola, com Pep Gimeno "Botifarra", Pili Cuenca OrtegaLola TortosaNieves Gil Mari, Aron Gil i Julián Quiralte.

Us esperem. De segur que vos agradarà!

Inauguració de l'exposició de fotografia

"Escola de Danses de Xàtiva"

Aquest divendres dia 31 de maig a les  19:30 tindrà lloc en la sala dreta de la Casa de la Cultura de Xàtiva l'innauguració de l'expossició d'obres presentades al concurs que amb el lema “TRADICIONS I FOLKLORE DE LA NOSTRA COMARCA” s'ha dut a terme.

Organitzat per l'Escola de danses de Xàtiva, aquesta dedició de 2013 ha tingut el suport de la regidoria de Cultura l'Ajuntament de Xàtiva, La Caixa Popular i la col·laboració de l'associació de fotografs de Xàtiva AFSA juntament amb Estudio Federico que  han actuat de Jurat. 


21 d'Abril 2013, Torna L'Aplec de Balls al Carrer

Un any més torna a cel·lebrarse a Xàtiva amb l'organització a carrec de l'Escola de Danses el 2on Aplec de Balls al carrer, enguany si cal amb una miqueta mes d'entusiasme ja que s'engloba dins de tots els actes a cel·lebrar pel 35 aniversari de l'escola. Aquest any el lloc serà un poc mes privilegiat ja que es tracta del Parc de la Pau, en la pista del seu auditòri on hi ha suficient espai per gaudir dels cants i dels balls totes les balladores, balladors i músics que acudeixquen dels diferents grups de Valencia, Castelló i Alacant. Aquest espai disposa d'un escenari en elevat on els músics podran gaudir mes comode per a interpretar les peces que aporten per als balls donant-li el protagonisme que cal.

L’ESCOLA DE DANSES ESTARÀ AMB LES FALLES EN EL SEU 35 ANIVERSARI

 

L’Escola de Danses de Xàtiva en el seu 35 aniversari s’ha marcat com objectiu principal estar al carrer i dirigir les seues activitat al gaudiment de la gent de la ciutat. Per aquest motiu no podia deixar passar unes festes emblemàtiques per Xàtiva com són les falles, i així, el proper divendres, dia 16, farem una visita a un bon nombre de falles en el dia de la plantà, acompanyats de tabal i dolçaina per ballar i fer festa al carrer i animar els fallers i falleres.

Ens agradaria visitar totes les falles però pot ser siga difícil, així doncs, si ens queden falles pendents reprendrem l’activitat el proper any per complir amb totes.

Això si, convidem a tota la gent de les comissions a que s’incorporen a la dansa, així com a tots els veïns i veïnes de Xàtiva, entre tots posarem més festa al carrer. 

I Temporada de folklore valencià a Picanya

Programació            Dissabte 10/11/12     |       22.00h          


Dissabte 27/10/12 | 22.00h

GRUP DE DANSES ALIMARA 

ESCOLA DE DANSES DE XÀTIVA

L'Escola de Danses a la Fira 2012

L'escola de Danses de Xàtiva, com ja ve sent habitual, participarà amb un repertori de balls i cants al Reial de la Fira d'Agost de Xàtiva, (al centre de l'albereda de Jaume I), el dijous, dia 16, a les 23:30h. El repertori amb el que espera fer gaudir al públic d'una estoneta a la "fresca" (i açò no es conya), serà  -L’Ú d'Ador -La Malaguenya -Bolero Enfandangat -Ball del Rector (peça creada per Raquel Langa per al BALL DE TORRENT)... Estrenant tres peces noves que afegeix al seu repertori, -La Sandinga -Les Sevillanes Valencianes (Muntat per Raquel Langa) i -El Copeo. Enguany farà el seu debut com a cantador Aaron (Fill de l’actual cantadora de l’Escola Mari Nieves Gil).

L'Escola de Danses de Xàtiva vol fer manifest i lamenta que el públic que assisteix (i no es poc) no puga gaudir com cal de l'espectacle que ofereix tots el anys al Reial de la Fira, per les condicions en que els col·loca l'Ajuntament, a peu de carrer on nomes ho poden vorer en condicions les persones que se posen davant, ja que malgrat les moltes reivindicacions que han fet i se fan any rere any per a canviar la ubicació del mateix, mai s’aconsegueix que s'adonen en ubicar aquestos espectacles en un lloc més digne i apropiat, com bé podria ser a l'escenari de la Plaça del Mercat. Sembla que no se valora l'esforç que tots els anys fan els membres d'un col·lectiu com aquest, que no sent professionals, aconsegueixen oferir uns espectacles dignes i "lluidors". De moment se compta ja amb la promesa feta per part del Regidor de Fira i Festes de l’Ajuntament de Xàtiva que a partir del proper any serà a la Plaça del Mercat.

BALL DE TORRENT

El ball de torrent: sen se desordres ni aldarulls

Nueva página web en Internet

Visite nuestra nueva página web, donde encontrará todas las novedades de Escola de Danses de Xàtiva.

Noticies

L'Escola de Danses en la Fira 2012

16 d'Agost, dijous a les 23:30 en el Reial de La Fira

25 D’ABRIL A XÀTIVA

EL BALL DE TORRENT

Sense desordres ni aldarulls,

24 i 25 de febrer a les 20:30h.

Gran Teatre de Xàtiva