Estimats seguidors i amics d'Arrelats Folk Xàtiva:

Ens posem en contacte amb vosaltres per comunicar-vos que les persones que vàrem crear i posar en marxa la Mostra Arrelats Folk de Xàtiva per diversos motius no continuarem fent-nos càrrec de la programació i l'organització de les pròximes edicions i així ho hem comunicat a l'Escola de Danses que decidirà si continua o no amb la Mostra, i amb la linia amb la que, i per la que va naixer, però, de moment, sense estar nosaltres involucrats.

Han sigut molts anys comptant amb la vostra presència i en alguns casos implicació, i volem agrair la confiança posada en nosaltres i en el projecte i l'ajut prestat perquè han sigut decisius per a aconseguir el nivell de qualitat que ha definit la Mostra en els darrers anys.

Volem fer un agraïment particular a totes les entitats, comerços i empreses que hi han col·laborat amb aquesta proposta cultural, així com a tots els amics i amigues que han seguit la Mostra i que amb la seua presència en els actes organitzats han fet créixer i donar identitat a aquest projecte tan il·lusionant.

Gràcies per tot.

Rakel Ferrero, Josep Tomàs, Teresa Pérez i Eduard Gandia

Estimados seguidores y amigos de Arrelats Folk Xàtiva:

Nos ponemos en contacto con vosotros para comunicaros que las personas que creamos y pusimos en marcha la Muestra Arrelats Folk de Xàtiva, por varios motivos no continuaremos haciéndonos cargo de la programación y la organización de las próximas ediciones y así lo hemos comunicado en la Escola de Danses que decidirá si continúa o no con la Muestra, y con la línea con la que, y por la que nació, pero, de momento, sin estar nosotros implicados.

Han sido muchos años contando con vuestra presencia y en algunos casos implicación, y queremos agradecer la confianza puesta en nosotros y en el proyecto y la ayuda prestada porque han sido decisivos para conseguir el nivel de calidad que ha definido la Muestra en los últimos años.

Queremos hacer un agradecimiento particular a todas las entidades, comercios y empresas que han colaborado con esta propuesta cultural, así como a todos los amigos y amigas que han seguido la Muestra y que con su presencia en los actos organizados han hecho crecer y dar identidad a este proyecto tan ilusionante.

Gracias por todo.

Rakel Ferrero, Josep Tomàs, Teresa Pérez y Eduard Gandia

VII  edició  "arrelatsFolk Xàtiva" 2017

 

Xàtiva, 20 d’octubre de 2017.

L'Escola de Danses de Xàtiva posa en marxa la Setena Edició d'Arrelats Folk Xàtiva, amb el concert del grup de Palencia El Naán que posa el folk castellà en ple segle XXI, utilitzant codis artístics que connecten tant amb la gent gran, dipositària del llegat de la música tradicional, com amb els joves, per les seues lletres, poètiques i evocadores, el seu espectacle, molt visual i dinàmic i la interpretació apassionada per part del grup d'un repertori d'extrema bellesa i qualitat estètica. L'acte tindrà lloc al carrer Ànimes, a partir de les 19.30 h i serà la fita inicial d'una Mostra que ja acompleix enguany set anys de trajectòria, des de que s'iniciarà en 2011.

Preparatius  i  el concert

La Mostra continuarà el dia 21 d’octubre. Matí i vesprada dedicat a Menuts Arrelats, amb l’actuació a la Plaça Sant Francesc per als xiquets i xiquetes, del grup de teatre EL Ball de Sant Vito, amb l’espectacle La terra dels Babaus que posa en valor les titelles de guant tan tradicionals a les terres valencianes. A més, al llarg del dia, des de les 11:00 fins a les 19:30 els Menuts podran gaudir dels Jocs de Fusta gegants instal·lats al llarg del carrer Porta Sant Francesc.  

Per la nit del mateix dia, a les 22:00, al Gran Teatre de Xàtiva, concert del grup de música Mayalde, grup salmantí que des de fa més de 30 anys porta la seua música i les seues històries per tota Espanya, Europa, Amèrica i Àfrica i han rebut nombrosos premis. Els seus espectacles tenen molt de posada en escena i utilitzen per a la seua música instruments tradicionals i qualsevol objecte quotidià. Cada concert de Mayalde és una experiència inoblidable, on es barreja la música tradicional amb el sentiment, la festa, l’alegria i la naturalitat.

Amb el concert de Mayalde es donarà per tancada la Mostra.

Aquest any les actuacions es concentren en dos dies del mes d’octubre i és que Arrelats s’ha d’adaptar a les circumstàncies i al pressupost. Les persones que estem darrere la Mostra tinguem treball i ocupacions, ens dediquem de manera altruista a organitzar-la perquè creiem en el projecte, el veiem important per a la difusió del folk al segle XXI, per a la nostra ciutat  i perquè el considerem un valor afegit als que ja té l’Escola de Danses de Xàtiva, però és cert que no sempre contem amb la mateixa disponibilitat segons les circumstàncies personals. Així, aquest any no ens hem pogut dedicar tan exhaustivament com d’altres a buscar fórmules per recaptar patrocinadors, també creguem que després de sis anys aquest repte que ens vam plantejar a l’inici ja porta suficient treball darrere i s’ha pogut evidenciar el potencial de la Mostra i el tarannà de les persones involucrades.  Tanmateix la comissió Arrelats ha augmentat en nombre de persones i la decisió de tots plegats ha sigut contundent: menys actes que el darrer any però mantenint la qualitat de l’oferta, com heu vist tot el que es presenta hui està a l’altura del prestigi que pretenem.

És per aquest motiu que l'organització d'Arrelats Folk Xàtiva vol agrair expressament el recolzament i patrocini de l'Ajuntament de Xàtiva, amb les regidories de Gran Teatre, Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, a més de la pròpia Alcaldia. També a la Diputació de València, Renfe Cercanias amb la promoció de la Mostra, així com empreses i entitats com Bellver bedrooms B&B, Inelcom, Xàcex i Caixa Popular.

ARRELATS FOLK XÀTIVA és una Mostra anual organitzada des de 2011 per l'Escola de Danses de Xàtiva, que es fonamenta sobre tres pilars bàsics:

- Mostrar la diversitat i riquesa del folklore en totes les seves vessants. El folklore està en continua evolució, millorant permanentment, creant noves alternatives, fusionant músiques i cultures per a oferir al públic una visió més moderna i creativa, complementària de la que ja coneguem i sempre absolutament respectuosa amb les arrels de les que venim i de les que ens sentim especialment orgullosos i orgulloses.   

- Apropar una vegada a l'any a la ciutat de Xàtiva diferents propostes culturals de qualitat al voltant de la música i dansa folk, així com de les diferents expressions artístiques tradicionals, no sols dels territoris valencians sinò d'arreu del món.

- Promocionar culturalment i turística la ciutat de Xàtiva, projectant cada any una Mostra de major qualitat que siga suficientment atractiva per a atraure fins a la capital de La Costera nombrós públic de fora de la ciutat, convertint aquesta cada any en el referent mediterrani d'interior del folk durant el mes de setembre.     

 

          Xàtiva, 14 d’agost de 2017

 

Comissió Arrelats Folk, Escola de Danses de Xàtiva

VI  edició  "arrelatsFolk Xàtiva" 2016

www.levante-emv.com

Divendres 23 de setembre:

20.30h: Innauguració de la VI Mostra Arrelats Folk Xàtiva 2016.

             Claustre del Museu de l'Almodí.

     Presentarà l'acte el xativi, periodista i escriptor.

Josep Lluís Fitó

Josep Lluís Fitó (Xàtiva, 1967) Periodista d'RTVV des de 1989 i membre del Comité d’Empresa. Formà part del primer Comité de Redacció de Canal 9.  Durant la seua trajectòria en Televisió Valenciana ha cobert i narrat, entre d'altres, campanyes electorals, actes institucionals, partides de pilota valenciana, futbol i voleibol. Creador i director del programa diari d'informació poliesportiva ‘Temps de joc’ (2000-2001) i director de l'espai d'actualitat futbolística Minut a Minut (2001-2007). Ha treballat en ràdio, premsa i televisió.  Col·labora com a columnista al diari Levante-EMV. És autor de l'obra de teatre ‘Corrüptia, una regió de l'Est’. Ha sigut també professor associat de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València.

 A continuació:

Concert-classe magistral  de música, percusions tradicionals i instruments de cuina a carrec de VANESA MUELA  de  Castilla y León.

                      Donatiu: 3 euros.

Vanesa Muela és reconeguda com un gran valor dins de la cançó tradicional, tant per la seua veu com per l'amplitud d'instruments que domina (fins a una vintena entre cordes i percussions). Compte en el seu haver-hi amb vuit enregistraments discogràfics i ha participat, a més, en l'enregistrament d'una vintena de discos de música tradicional d'altres grups com el Nou Mester de Joglaria, col·laborant tant com a instrumentista com a vocalista. Ha participat en pràcticament tots els festivals nacionals i internacionals de folklore que es realitzen a Espanya. També ha treballat amb el Ballet Nacional d'Espanya i l'Orquestra Simfònica de Madrid, cantant per a ells en el Teatre de la Zarzuela una sèrie de romanços anònims del segle XIV.
Destaquen entre els seus múltiples premis i reconeixements a la seua labor de recopilació i difusió de les nostres músiques el PREMI NACIONAL D'ETNOLOGIA CULTURA VIVA, concedit pel CSIC quan solament tenia vint-i-sis anys. Aquest premi va ser la primera vegada que va recaure en una cantant castellana i en una persona tan jove.
Vanesa Muela basa els seus coneixements en els contactes amb les gents dels nostres pobles, a través del treball de camp que desenvolupa des de molt jove. És Llicenciada en Història per la Universitat de Valladolid i especialista en Estudis sobre la Tradició. En l'actualitat, és professora permanent en les Escoles de Folklore Plaza de Castella (Madrid) i Sant Pere de Gaíllos (Segòvia), on ensenya a altres joves veu i percussions tradicionals. 
L'espectacle "De Raiz" de Vanesa Muela ens trasllada a la història dels nostres avantpassats a través de artilugios i instruments com la pandereta, el pandero quadrat, la paella o les petxines, que a més de perllongar més d'una vesprada fins a l'alba, van ser mitjans de transmissió dels sabers, de la personalitat i identitat del poble castellà.

Sábado 24 de septiembre:

11.30h: "Menuts Arrelats".

              Plaza Sant Francesc.

              - Espectáculo PERCUTANDO, a cargo de Acadèmia RITMUS.

                        Asistencia gratuita.

Durante todo el día, desde las 11.30h hasta las 19.30h. "Menuts Arrelats".

                Plaza Sant Francesc.

           - JUEGOS DE MADERA para los más pequeños.

           - MICRO-TEATRO para grupos reducidos de niños y niñas a cargo de                           TEATRE DE LA LLUNA. Las representaciones tendrán lugar cada 30                         minutos desde las 11.30h. hasta las 13.30h. y desde las 17.30h hasta las                   19.30 h.

                        Asistència gratuita.

22.00h: Concierto recital del histórico grupo de música celta                                              LUAR NA LUBRE,  presentando en Xàtiva su último disco Extra Mundi  En              el concierto participarán las Collas de dolçaines y tabals LA SOCARRÀ de                Xàtiva y LA DEGOLLÀ de Alcoi.

             Gran Teatre de Xàtiva.

                     Entradas: 12 euros en platea / 10 euros en anfiteatro y palcos.

      Venta de entradas: www.instanticket.es , en la Casa de la Joventut y en       taquilla del Gran Teatre desde una hora antes del espectaculo, el día de la actuación 

Viernes 30 de septiembre:

 22.00h: Concierto de música de raíz valenciana a cargo de

              PEP GIMENO BOTIFARRA y PAU CHÀFER. Presentando su nuevo disco                   “A un home que ve del poble ningú fa baixar la cara”. (A un hombre que viene del pueblo nadie le hace bajar la cara)

                 Gran Teatre de Xàtiva.

                        Entradas: 12 euros en platea / 10 euros en anfiteatro y palcos.

        Venta de entradas: www.instanticket.es , en la Casa de la Joventut y en               taquilla del Gran Teatre desde una hora antes del espectaculo, el día de la actuación

Sábado 1 de octubre:

Desde las 11.30 h y a lo largo de todo el día, MUESTRA PREVIA DE FIRALL:        La feria del ajo y de las tradiciones más populares de nuestra comarca, con mercadillo y puestos de artesania y productos típicos, exposición de fotografia  en la calle y otros atractivos..

                Plaza de La Trinidad.

                Asistencia gratuita.

              

  • A lo largo de la mañana y de la tarde, en el interior de los edificios-palacios del Archivo Municipal y de la Casa de La Juventud.

                - MICRO-CONCIERTOS "Arrelats al cantons".

                Con diferents propuestas musicales de música folk.

                Plaza de La Trinidad y Calle Moncada.

                 Asistencia gratuita.

JA ESTAN A LA VENDA LES ENTRADES

https://www.instanticket.es/description/?id=2842&site=503&b=1
https://www.instanticket.es/description/?id=2843&site=503

FIRA D'AGOST DE XÀTIVA

11.30h PRESENTACIÓ VI MOSTRA ARRELATS FOLK XÀTIVA, Roda de premsa per als mitjans de comunicació i public en general. Amb micro-concert a carrec del grup Folk valencià XALUQ.

Organitza: Escola de Danses de Xàtiva Patrocina: Ajuntament Xàtiva, Diputació València i RENFE.

VI MOSTRA ARRELATS FOLK XÀTIVA

Del 23 de setembre al 1 d’octubre de 2016

Arrelats Folk és un projecte creat per l’Escola de Danses de Xàtiva a l’any 2011 amb tres objectius fonamentals: mostrar que al folklore hi ha diversitat d’expressions artístiques i que estan contínuament en evolució, apropar a Xàtiva diferents propostes culturals de qualitat al voltant de la música i dansa folk i promocionar cultural i turísticament la ciutat de Xàtiva.

Les persones que formen el col·lectiu Escola de Danses organitzen la Mostra i ho fan d’una manera completament altruista, amb l’objectiu de veure Xàtiva cada dia més cultural, més oberta, més emprenedora, més sensible, més coneguda per tot arreu i més digna. Arrelats Folk és un projecte de ciutat.

Compten amb el suport econòmic i humà de l’Ajuntament de la ciutat, mitjançant les regidories de Teatre, Cultura i Turisme, que ha confiat absolutament en aquesta proposta i la recolza d’una manera clara i decidida.

Enguany per primera vegada està present la Diputació de València des de l’àrea de Joventut i Esport i, possiblement, l’Àrea de Cultura, a  més, es compta amb el recolzament de patrocinadors privats, empreses que han volgut estar al costat de la cultura, de les tradicions i del foment d’aquestes.

En quant a la programació d’aquesta sisena edició hi ha grans i interessants novetats. En general, es tracta d’una proposta si cap més ambiciosa i atractiva que les anteriors, sempre amb l’esperit de superar-se cada any. Per exemple, en edicions anteriors sols hi havia un “gran concert” emmarcat a l’espai del Gran Teatre, i aquest any en són dos: "Botifarra amb Pau Chàfer" que presenten a Xàtiva el treball titulat "A un home que ve del poble ningú fa baixar la cara", que manté l’estil del cantaor de Xàtiva però amb arranjaments i interpretacions del xativí Pau Chafer,  i l’actuació de Luar Na Lubre presentant el seu darrer disc "Extra Mundi", grup gallec que fonamenta els seus treballs en les músiques d’arrels gallegues sense rebutjar influències que milloren la seua proposta. Al concert participaran les colles de dolçaines i tabals La Socarrà de Xàtiva i La Degollà d’Alcoi.

També serà novetat les sessions de micro-teatre infantil, a càrrec de Teatre la Lluna, el dia 24 de setembre, en MENUTS ARRELATS, en un “espai màgic”, innovador,  creat per l’Escola de Danses gràcies a la col·laboració de la dissenyadora/il·lustradora xativina Maria Benet.

El dissabte 1 d’octubre juntament amb diversos micro-concerts de carrer, amb diferents propostes de música folk que s’oferiran al llarg de tot el dia, es comptarà amb la fira d’artesania i de productes de proximitat Firall que també s’adhereix a la proposta d’Arrelats.

A banda d’aquestes novetats que hem destacat,  podrem gaudir d’altres no menys interessants: un concert-classe magistral de Vanesa Muela,  un espectacle infantil a càrrec de l’acadèmia Ritmus, Jocs de Fusta al carrer.... en fi, una edició amb un munt de propostes variades i de qualitat.

Videoclip Maletak  de  KEPA JUNKERA

Kepa Junkera, amb motiu del llançament del seu nou treball,  el CD  MALETAK,  va demanar col·laboració a l'Escola de Danses per adaptar un clip de àudio a la idiosincràsia del estil de Jota de la Costera. 

Kepa, que va estar entre els membres de l'Escola de danses de Xàtiva amb motiu de la seua participació en ArrelatsFolk 2015, va quedar molt il·lusionat en veure l'entusiasme i entrega en que a Xàtiva es treballe per mantenir el folklore autòcton, així com obrir-se a altres tendències i manifestacions de diferents parts del territori peninsular.  

Membres de l'escola, amb molta il·lusió van participar en la realització d'aquest video-clip, donant-li força i significació per la ubicació tan emblematica com és el Castell de Xàtiva.

El vídeo va estar realitzat per Josep Tomás i l'adaptació de la Jota per Rakel Ferrero i Raquel Langa.

Un alcalde molt arrelat

Actuación de Kepa Junkera & Sorginak en el Gran Teatre de Xàtiva

El trabajo que presentara en Xàtiva es un viaje emocional a través de la música, con la que contará con la participación de las componentes de SORGINAK, un grupo de jóvenes mujeres vascas que han hecho de la recuperación de los sonidos populares de la su tierra el signo principal de su identidad.

Tornaveus és un espectacle de polifonia vocal en què les veus retrobades truquen amb força a la porta de la memòria per desvetllar els sentits. A través d’un camí de cançons, potser descobrireu sensacions que desconeixíeu o us reconeixereu en les que us són més properes, però del que nʼestem segurs és que us sorprendreu de la sonoritat de les polifonies que escoltareu. Des d’un cant de taverna al Stabat Mater de Setmana Santa passant per cançons de treball, de bressol, nadales, cançons salpebrades i cantarelles infantils us endinsareu en un ambient sonor creat exclusivament a partir de les veus.

Cantar a veus ha esdevingut una activitat comú entre els homes i les dones arreu de la Mediterrània nord occidental. En cantar plegats, cadascú, a través de la veu, posa en joc la seva personalitat amb una manera de dir, d’ornamentar, amb un timbre determinat. Amb tot, però, es pot cantar a veus de moltes maneres. Amb una proposta planera i descontracturada, Tornaveus posa sobre la taula processos musicals, vocals, tímbrics i harmònics poc corrents avui en dia i, encara menys, protagonitzats per quatre veus femenines.

https://www.mixcloud.com/xtradio_podcast/tertulia-arrelats-2015-kepa-junkera/

Arrelats Folk, una mostra anual que l'Escola de Danses de Xàtiva organitza des de 2011 amb bona dosi de cura, d'humilitat i de treball.

Arrelats és una forta i decidida aposta cultural de l'Escola per fer de d'aquesta ciutat un punt de referència de cultures musicals i artístiques d'arreu del món.

L'esència d'e la Mostra és la d'apropar-nos el folklore en totes les seues vessants, no sols les referides a la música i als balls, sinó  totes aquelles  que estiguen relacionades amb la cultura més enraigada al propi territori i d’altres que queden a prop o que ens són més llunyanes. Així, Arrelats pretén donar a conèixer les arrels pròpies, les que ens expliquen com érem, ens defineixen en el present i ens confirmen cap on volem anar. A més, també pretenem ampliar l’horitzó i apropar altres cultures, més o menys conegudes, que de vegades presenten paral·lelismes i d’altres punts oposats, però que sempre resulten enriquidores.

http://www.comarcal.tv/video/050815arrelats.mp4

V MOSTRA FOLK  A  XÀTIVA

arrelatsFOLK 2015

Tots els membres de l'Escola de danses ens sentim orgullosos i desvanits de presentar la programació d'Arrelats Folk 2015, després de quatre anys en els quals hem posat il·lusió i ens hem esforçat per tal que, sempre la següent edició fos millor que la darrera.
La història d'Arrelats, comença l'any 2011 amb la intenció d'aquedar-se i de convertir-se en un referent, en una crida anual en la qual Xàtiva apropa als seus ciutadans i visitants diferents propostes culturals al voltant de la música folk i d'altres manifestacions artístiques tradicionals, no sols del País Valencià sinó d'arreu del món.
L'altre objectiu fonamental que mou a l'Escola de danses a implicar-nos en aquest projecte és la de promocionar la nostra ciutat, per l'estima que li tinguem, conscients del fet que si oferim Mostres de qualitat, atraurem a Xàtiva, públic de fora i la convertirem en un referent mediterrani de folk.
Es per això que si mirem enrere i repassem els quatre anys d'Arrelats trobem; l'espectacle de l'Escola de Danses i el grup "El Guindo" de Renedo de Esgueva (Valladolid), l'actuació de Carles Dénia al gran teatre i l'espectacle amb l'homenatge a Raquel Langa i Sebastià Garrido, Actuació de Eliseo Parra a Sant Domènec, Dani Miquel, Rosa Barberà, Llorenç el conta contes, el nostre Botifarra, les germanes Gil, Barbaritats, Notes Soltes, folies al carrer, tallers en "Menuts arrelats", i també hores de reunions i visites a altres ciutats per veure altres Mostres, treball de planificació, de creació, de difusió, venda de samarretes i matins i vesprades fent "Ballets per 20 eurets" per cobrir despeses, amb la satisfacció de la positiva resposta dels xativins.
Quan mirem endavant ens il·lusionem en veure una cinquena Edició que ha madurat, que s'ha fet fadrina amb una programació més extensa i de qualitat que compta com sempre amb un grup de gent disposada a donar al màxim i d'un ajuntament que la recolza, per tal de fer més gran Xàtiva i poder dir més alt allò de què "Qui perd les arrels, perd la identitat" (per nosaltres no serà, sempre lluitem per no perdre arrels).

ARRANCA LA V MOSTRA ARRELATS FOLK

Arrelats dona a conèixer el seu programa d’activitats culturals que es desenvoluparan al llarg del mes de setembre per tal de portar a la capital de la Costera i els seus voltants el folklore, la musica i les danses tradicionals de les diferents parts del món.

Xàtiva, 30 de juliol de 2015.- L’Escola de danses de Xàtiva presenta la seua cinquena edició de folk separada en tres actuacions consecutives durant els mesos de setembre i octubre, d’entre les que destaca el concert del cantant basc Kepa Junkera.

A l’acte de presentació van participar l’alcalde de la ciutat Roger Cerdà, i els membres de la comissió “arrelats folk” Maria Teresa Pérez (presidenta de l’Escola de Danses) Eduard Gandia, Rakel Ferrero i Josep Tomás, també van assistir juntament amb el públic i seguidors de l’escola el regidor de Cultura Jordi Estellés, l’edil de promoció lingüística Alfred Boluda, la regidora de parcs, jardins i medi ambient Pilar Gimeno, el regidor d’hisenda Naxo Reig, i la regidora d’educació Maria Amor Amorós.

Arrelats Folk és un projecte altruista sorgit en 2011 amb la finalitat d’apropar les diferents expressions artístiques tradicionals d’arreu del mon, a la vegada que potenciar també el propi folklore i les diferents vessants artistic-musicals.

La seua primera actuació serà el divendres 18 de setembre. Queda per determinar el lloc on es desenvoluparà aquesta vesprada temàtica, però es barallen dos espais emblemàtics: El Claustre del Museu l’Almodì o la Casa de l’Ensenyança. L’acte comptarà amb una xerrada col·loqui il·lustratiu sobre el mon de la música folk, i finalitzant amb el micro-concert de TORNAVEUS, grup polifònic català. A l’event, tanmateix, podrem gaudir d’una degustació de dolços i licors típics valencians.

Kepa Junkera protagonitzarà el segon encontre del festival folk al Gran Teatre de Xàtiva el divendres 25 de setembre a les 22.30 hores. El cantant celebra els seus 35 anys de carrera musical al costat del seu instrument, la “trikitixa”, l’acordió diatònic basc. Al festival participen les components de Sorginak, un grup juvenil de xiques basques que recuperen els sons de percussió populars de Euskal Herria, la seua terra. Junts, ens presentaran el seu nou treball conjunt, on es farà una travessia musical per les seues terres orígens: “Una pequeña historia de la trikitixa”.

El matí del 26 de setembre vindrà acompanyant de tallers infantils i el “trotacarrer”, tret de l’associació referent al passa-carrers, que protagonitzaran els NANOS del Corpus Crist. A les 19.00 hores, els mateixos donaran una classe magistral per als més animats i a les 20.00 arribarà el grup alcoià PELANDRUSCA per realitzar una actuació al carrer.

Una setmana desprès, l’Escola de Danses de Xàtiva farà una actuació conjunta amb el grup de Danses de Daimiel, un col·lectiu provinent de Ciudad Real que ens aproparà al folklore tradicional de Castella la Manxa. Queda per concretar l’espai que s’habilitarà per poder dur a terme els darrers projectes culturals.

Recomendar esta página en:

arrelatsFOLK 2014

IV MOSTRA FOLK  A  XÀTIVA

El grup Eliseo Parra Trío presentarà en Xàtiva el seu darrer àlbum 'Contradición'

Organitzat per l'Escola de danses de Xàtiva

“CONTRADICIÓN”, el títol del nou disc d'Eliseo Parra, alberga tres conceptes segons el seu autor:

 

 

 CON TRADICIÓN, porque es un trabajo basado en la música tradicional; obvio.

CONTRA ADICCIÓN, sí, sí, contra la adicción a la estupidez, que tan en boga está.

CONTRADICCIÓN,…? la vida es una contradicción, como la portada del disco.

arrelatsFOLK 2014

arrelats 2013

III MOSTRA DE FOLKLORE

http://www.324.cat/video/3649792/De-lEscala-al-Mediterrani-amb-Portalblau

arrelats 2011

I MOSTRA DE FOLKLORE

 

Dels meus ulls

(Feliu Ventura - Miquel Gil)

Aquesta terra és obra dels meus ulls
I no de l'estructura dels meus versos:
Coral de teules mudes que recull
Les aigües de tots els anhels dispersos

Ciutat com una amiga que m'acull
Amb tots els seus anversos i reversos:
Camins clars de saliva sobre els murs
I lluna germinal dels mots perversos

Damunt la calma dormen els estels,
fanals al cel il·luminant els pòrtics.
Remor de boga vella en els carrers
I llengua inaugurada en tots els codis.

Pots perdre una partida amb els fidels
o creure amargament en temps més dòcils:
qui no es pot oblidar de les arrels

reclama la custòdia dels seus somnis.

CONTACTE  arrelatsFolk

Su mensaje del formulario se ha enviado correctamente.

Ha introducido los siguientes datos:

Vols contactar amb nosaltres?:

Por favor, corrija los datos introducidos en los campos siguientes:
Al enviar el formulario se ha producido un error. Inténtelo de nuevo más tarde.

Atención: Los espacios marcados con * son obligatorios.

Por favor, tenga en cuenta que el contenido de este formulario no está encriptado

Noticies

L'Escola de Danses en la Fira 2012

16 d'Agost, dijous a les 23:30 en el Reial de La Fira

25 D’ABRIL A XÀTIVA

EL BALL DE TORRENT

Sense desordres ni aldarulls,

24 i 25 de febrer a les 20:30h.

Gran Teatre de Xàtiva