La Tortuga del Corpus viatja a Barcelona

LA TORTUGA DEL CORPUS DE XÀTIVA, CONVIDADA D’HONOR A LA FESTA MAJOR DE SANT ANDREU DE PALOMAR 2019

La Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu de Barcelona commemora el 30 de novembre, dia de la Festa Major de Sant Andreu apòstol, 30 anys dels Gegants Coloms de Sant Andreu, figures molt emblemàtiques a la ciutat, però inusuals a la cultura popular. Amb motiu d’aquesta celebració la Tortuga del Corpus de Xàtiva serà convidada d’honor.

   La nostra Tortuga viatjarà cap a Barcelona, on serà exposada entre el 16 i el 28 de novembre en la Mostra d'Imatgeria Festiva en companyia d’ altres elements festius tant de Sant Andreu, com de la ciutat de Barcelona.

El matí del 30 de novembre amb una cercavila es rebrà els convidats, que enguany, de forma excepcional pel 30è aniversari dels Gegants Coloms, seran la Tortuga del Corpus de Xàtiva i, la Belle Helène, geganta arribada des de les terres franceses de Steenvoorde. La recepció començarà a les 11.30h de mà de la Regidora del Districte de Sant Andreu i dels Consellers de l’Ajuntament de Barcelona. A continuació, es desfilarà pels carrers més cèntrics de Sant Andreu.

A l’endemà, 1 de desembre, tindrà lloc la cercavila de la Festa Major, una de les més multitudinàries realitzades a Catalunya.

A més de la Tortuga del Corpus de Xàtiva hi participaran figures arribades de tota Catalunya i , per suposat, tot el Bestiari Històric de Barcelona, entre ells l'àliga de la Ciutat, l’element popular més rellevant i representatiu de la ciutat.

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva