Les noves del 2019

El Corpus de l'any 2019 es va presentar ple de novetats, totes elles presentades als xativins el mateix dijous de Corpus, en què des de fa uns anys a més de presentar-se el cartell i la programació es fa el tradicional Pregó del Convit.

No obstant, enguany per la quantitat de novetats s'han hagut de repartir les presentacions.

 

D'esta manera el 10 de juny pel matí, en roda de premsa, es va presentar el cartell del Corpus 2019, obra de la xativina Maria Gosalbes. Aquesta artista ha estat la primera dona convidada a crear el cartell del Corpus.

L'obra, anomenada Horror vacui, amb una riquesa de vius i intensos colors acull distints elements representatius de la processó obtinguts a partir de fotografies realitzades al Museu de Xàtiva. Tots els elements s'integren formant al mateix temps la unitat indisoluble del conjunt i la dualitat oposada de la lluita entre el bé i el mal, sentit del mateix Corpus i representats per la Moma i el Momo o la Ira.

L'associació va demanar al regidor Jordi Estellés, regidor de Cultura de l'ajuntament de Xàtiva, representar el paper de pregoner del Corpus 2019

L'acte es va dur a terme al convent de Sant Domènec, annex a la Casa Santandreu, llar del recent inaugurat Museu del Corpus.

A més del pregó, tingué lloc la presentació de la Tortuga, element recuperat de l'antiga processó i obra de l'artista Xavier Herrero.

L'antiga tortuga del gremi dels fusters, cremada el dia de Sant Josep de 1922 com una simple falla, ha renascut de les cendres per recórrer novament els carrers de volta de Xàtiva amb la melodia recuperada per la Colla de xirimiters i de tabaleters de Xàtiva la Socarrà. 

Fotos d'Antoni Marzal, Rafa Aguado i Xtradio

Carrer de Volta

Al mateix acte del Pregó del Convit la Colla La Socarrà de Xàtiva va presentar el seu darrer treball, Carrer de volta. Danses i tocates de Xàtiva, en el qual estan recopilades les composicions musicals de les dansetes del Corpus i alguna més.

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva