Museu del Corpus

El museu del Corpus es troba situat a la casa Santandreu, annexa a l'antic convent de Sant Domènec al carrer del mateix nom, número 7.

 

Un Tast de Museu

La mostra del museu constitueix una ampla i representativa selecció dels elements i personatges, però evidentment no hi estan tots. Com es pot comprovar l’espai limita molt i esdevé reduït per aconseguir albergar la totalitat del patrimoni de l’Associació. A més, les barreres arquitectòniques, impossibiliten la utilització de les plantes més altes d’aquest espai.

 

Tot i això, s’ha volgut que estigueren presents totes les vessants representatives del Corpus, no solament els elements i els personatges, sinó també la música i la documentació gràfica i audiovisual.

    

L’exposició consta de dues parts ben diferenciades.

    Només entrar per la porta de Santandreu el visitant podrà fer una ullada a bona part del material gràfic: cartells, fotografies, decimetes, pregons, tríptics, així com una mostra de les partitures de les dansetes, ocupant un espai propi dins d’aquest exposició.

    No està tot, però amb el temps esperem augmentar i enriquir tot el vast patrimoni gràfic, l’existència del qual tenim plena constància.

    Si continuem el recorregut, en pujar a la planta intermèdia es tindrà ja una visió completa del que és la processó del Corpus. Per una part, la Magrana, els Cabots, els Cavallets, la Moma i les dansetes, els Gegants i, per l’altra, una representació dels elements i personatges bíblics.

    Els gegants estan en procés de restauració, compte de la qual es pretén que amb el temps siga explicat d’una manera gràfica a tots els visitats. Ara només s’exposa la Turca a mitan restauració.

    A més, es compta amb una pantalla on aniran visionat-se documentals relacionats amb la festa del Corpus.

    També cal considerar com una part de la processó, que malauradament està perdent-se, el muntatge dels altarets, l’engalanament dels balcons i l’enramada dels carrers de volta. D’això també s’ha volgut fer un xicotet testimoni amb la simulació dels balcons.

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva