Corpus Christi de Xàtiva

Faig saber a tots els veïns d’aquesta ciutat […] amb motiu de la propera festivitat del Corpus que s’ha de celebrar en el dia de demà el que tots els residents de la volta de dita processó tinguen nets els carrers i adornats els balcons i finestres amb cortines i demés corresponents a funció tan solemne […].

Ordre municipal, 1753

RECUPERANT L'ESPLENDOR ORIGINAL

El mes de juny té lloc la processó del Corpus Christi. Solemne, però a la vegada molt cridanera, ja que compta amb nombrosos elements de la cultura popular, la majoria amb dansa pròpia. Des dels orígens combina una part profana amb la religiosa.

Documentada en el segle XIV, és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. A partir de la dècada de 1980 s’inicià la recuperació d’aquesta processó, camí que ha portat al seu esplendor actual. Alumnes de les escoles es preparen durant setmanes per a executar les danses, molt nombroses. En la part religiosa desfilen molts personatges que representen escenes bíbliques. Altre element significatiu és l’enramada, en què abans del pas de la processó els veïns escampen pel carrer plantes aromàtiques, a mode de catifa vegetal.

Contacte:


Escola de Danses de Xàtiva
Apartado de Correos 333
46800 Xàtiva

 

escoladansesxativa@hotmail.com

Teléfono: +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

¿Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari de contacte per a rebre informació. ¡T'esperem!

Ara també pots informar-te sobre tot alló relatiu a la nostra associació a través de les xarxes socials.