35 ANYS D'HISTÒRIA

    L'Escola de Danses de Xàtiva va estrenar  al  Gran Teatre l’espectacle 35 ANYS D’ESCOLA.  L’actuació, a més de ser una mostra del camí recorregut per l’Escola , així com el marc per homenatjar a dues persones imprescindibles per a la història del grup i de Xàtiva,  Sebastià Garrido i Raquel Langa, que han regalat a Xàtiva el seu treball, regalant-nos el seu bagatge cultural fruit del seu aprenentatge de mestres  com Pepe Richart i Tereseta “la Cadirera”. Ells han continuat la tasca de custodiar i difondre el ric folklore de Xàtiva i la Costera: boleros, fandangos, jotes, seguidilles, sevillanes, granadines, malaguenyes....i LA DANSÀ, ball genuïnament valencià. Han recuperat i muntat balls tant encertadament que “passades” seues i de Carmen Bru s’han popularitzat fins ser constants en totes les dansades d'arreu del País Valencià.

   També se’l va reconèixer a Sebastià per la recuperació de la festa del Corpus de Xàtiva i es va deixar constància de la llavor inestimable de Raquel en el muntatge i ensenyament de les dansetes.

   Vicent Guerrero, músic de la rondalla, membre des dels inicis de L’Escola de Danses i encarregat de convertir en melodia les cançons que Sebastià arreplegava o recordava també se li va reconéixer la seua tasca imprencindible en la rondalla.

  Cal dir que tot l’espectacle va estar una completa sorpresa per als homenejats. Tot es va preparar en secret; es van assajar dos guions, els que ells pensaven que es faria i el vertader, que és el que la gent hi va presenciar . Es va contar amb la implicació, col·laboració i participació desinteressada de moltes persones i col·lectius, l’Ajuntament de Xàtiva, Bicicleta Teatre, la colla “La Socarrà”, el grup Alimara, antics cantadors de L’Escola, Pili Cuenca, Encarna Díaz i Pep Gimeno, antics balladors, l’ emblemàtic Fermín Pardo, les ex alumnes de Raquel que formaven el grup “Xiquetes de Xàtiva”, el Cor polifònic Ciutat de Xàtiva.... Especialment emotiu va ser el moment en què es va fer memòria dels membres de l’Escola ja difunts amb el ball que els va dedicar el ballarí xativí  Pachi Fenollar, acompanyat per Irene López al violí i Borja Martínez al piano.

  L’espectacle va tancar els actes de la 3a edició de la Mostra de Folklore “Arrelats”.

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva