XÀTIVA RECUPERA EL BALL DE TORRENT

  El  24 i 25 de febrer es va representar  al Gran Teatre de Xàtiva el «Ball de Torrent – Sense desordres ni aldarulls», organitzat per Capella d’Art Músic, l’Escola de Danses i Teatre de la Lluna.

  El Ball de Torrent és una de les tradicions festives que la ciutat de Xàtiva ha anat perdent. Es tracta d’un conjunt de danses i escenes còmiques amb les quals se satiritzaven personatges o fets succeïts recentment a la població. Això feia que l’únic que es mantinguera foren els balls i la música, puix que els textos i les situacions anaven adaptant-se o improvisant-se, d’acord amb les circumstàncies.

  El «Ball de Torrent» és definit per alguns estudiosos com «Pantomima coreogràfica popular valenciana». El «Ball de Torrent» té una part principal en què els balls es van succeint en el desenvolupament de l’acció dramàtica. Enfonsa els seus arrels en aquell teatre que es representava a les places, i també amb la Commedia dell’Arte.

  Posar en escena el «Ball de Torrent» es cabussar-se en la vena més oculta de la manifestació tradicional valenciana, pròpia del cicle carnestolenc, fins retrobar allò que s’amaga davall la disfressa i el despropòsit: la subversió de l’ordre estable.

  La representació va tindre lloc a les 20,30h. ambdós dies, i tot allò recaptat va ser  a benefici de la Comunitat de Dominiques de la Consolació i de l’Associació de lluita contra el Càncer de Xàtiva.

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva