La Granaïna de Torrella

    La Granaïna de Torrella forma part del darrer disc de l’Escola de Danses, presentat a la plaça de Sant Pere l’any 2018. Encara que s’anomena granaïna, en realitat es tracta d’un u, que ha pres aquest nom per tindre una estructura semblant a la Granaïna de Montavener.

     Estrenada com una peça de cant, a hores d'ara ja compta amb un ball gràcies a Sebastià Garrido qui  ha creat els passos i els ha regalat l’estil costerut fruït de l’experiència personal d’anys aprenent, ballant i ensenyant a la Costera.

 

   La Granaïna avança de principi a fi de manera natural, gens forçada, quasi intuïtiva. Qui entenga de ball hi descubrirà clarament l’inici propi dels boleros, el desplante, les arreplegades, el passeig en joc, el puntejar per darrere tan característic dels boleros de l’Escola de Danses de Xàtiva… Destaca també la diferència d’estil i de moviments de braços entre l’home i la dona, tret ben diferenciat en temps passats, però que malauradament està perdent-se perquè cada volta hi ha menys homes balladors.

 

    A un senzill passeig s’afigen tres passaes de sis punts, que no per senzilles es lliuren de l’elegància i de la bellesa merescudes. A la Costera s’estilava batejar les passaes, bé amb el nom del creador, bé amb un tret característic del ball. Així les passaes de la Granaïna s’anomenen, per ordre, la Correguda, l’Encaraeta i el Molinet. 

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva