La dansà

Tal vegada resulte un tant agosarat afirmar que l’Escola de Danses trobe els seus orígens en la festa del carrer Sant Josep, on la família dels Guerrero no han deixat de posar cos i ànima en la seua celebració.  Allí Pasqual Soro també va fer de la seua per mantindre viva una dansà autènticament popular, fins l’arribada de la Transició, quan la dansà s’erigí en senya d’identitat del poble valencià.

    Impulsats per aquests nous aires, uns mestres procedents del col·legi públic Taquígraf Martí buscaren Pasqualet i Carmen Bru, perquè els ensenyaren la dansà.

    D’ell van aprendre que tota dansà ha de tindre cap i cua i quadres de ballaors, que es podia ballar la dansà plana, el passeig, les passaes i el fandango final.

    Aleshores, encoratjats van començar a recórrer pobles i a ballar i a ensenyar a ballar les danses per tal de reviure-les. Pasqualet, posat de rodina, organitzava cada dansà i, en acabant, ballava la cua amb Carmen Bru. Menuda parella feien, que amb passaetes de sis punts lluïen com ningú!

    D’alguns d’aquests balladors de dansà, poc després, va sorgir L’Escola de Danses de Xàtiva, que no ha pogut estar millor batejada.

 

 

L'Escola participa pràcticament en totes les dansaes que s'organitzen al llarg de la Costera i en moltes altres de les comarques veïnes. 

Tan prompte arriba febrer, comencem amb la dansà de la Murta i és ja un no parar. Si vols veure imatges de les dansaes en les quals la escola ha participat en els darrers anys pots consultar la pàgina de Facebook  l'Escola en dansa

 

Dansà de la Murta

Dansà a L’Alcúdia de Crespins

Dansà a Vallés

Dansà a Moixent

Dansà a la Granja de la Costera

Dansà a Alfarp

Dansà a la LLosa

Dansà a Vallada

Dansà a Xella

Dansà a Llocnou

Dansà a Manuel

Dansà a Gandia

Dansà del 25 d’abril

Dansà a LLutxent

Ronda a la Mare de Déu de la Seu de Xàtiva

Dansà del carrer Sant Josep

Dansà de Gandia

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva