L'Escola de Danses en la Mostra de Folklore de Sestao al País Basc

Xàtiva, 10 de juliol de 2009

  L'Escola de Danses de Xàtiva va participar en la XXIII Mostra de folklore tradional de Sestao (Bilbao), junt al grup amfitrió Salleko, el grup gallec Cantigas e Agarismos, el Coro Renacer de Badajoz i el grup de Tarragona Esbart Dansaire.

   Els més de 50 membres de l'Escola, als que es van afegir també alguns acompanyants i simpatitzants de l'associació, van arribar  a Sestao la nit del divendres 3 de juliol on van romandre  fins la nit del diumenge per compartir el nostre folklore amb bascos.

  El dissabte dia 4 de juliol van actuar els bascos, extremenys i gallecs, mentre que el grup de Xàtiva­ va compartir escenari la vesprada del diumenge amb el tarraconins.

  L'Escola va posar en escena durant la primera part del seu espectacle un total de quatre peces: Les Boleres Granaïnes, El Bolero Vell, la Jota de Xàtiva i el Dotze i U; a la segona part , es van mostrar  cinc balls recuperats a la capital de la Costera: La Dansa del Vetlatori, Les Peteneres, El Bolero Enfandangat, La Jota de Beniganim i el Fandango de Tres i aquesta darrera peça  va ser interpretada per la totalitat del cos de ball i de rondalla.

  L'espectacle de l'Escola va ser molt aprecitat i valorat pel nombrós públic assistent al Col.legi La Salle de Sestao amb una tancada ovació final. A més, els organitzadors van destacar l'alt nivell dels balls i les músiques presentades per l'Escola de Danses i la Rondalla.

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva