Jornades d'ensenyament de balls tradicionals

  En aquest any, 2011, es van celebrar a Xàtiva les Jornades d’ensenyament de balls i cants populars organitzades per la Federació de Folklore de la província de València. Aquesta activitat s’ha portat endavant en altres poblacions, tenint com a finalitat que els grups associats a la federació tinguen l’oportunitat d’aprendre balls propis de la ciutat o comarca on s’imparteixen els cursos pels mestres del grup de la localitat.

    Les Jornades van tindre lloc els dies 18, 19 i 20 de febrer a l’alberg de la Casa Blanca, on també van ser allotjats els participants dels diferents grups de ball i rondalles inscrits en les jornades. Així, L’Escola de Danses de Xàtiva va esdevindre amfitriona. Els balls seleccionats entre  el seu ric patrimoni cultural folklòric van ser  “El Fandango de Tres” i “El Bolero Vell”. Els mestres encarregats d’ensenyar els balls van ser Mª José Garrido i Sebastià Garrido, en canvi de la música i el cant se'n van fer  càrrec Paqui Gil, Carmina Llopis, Vicent Guerrero, Carmina Marco, Neli Guerrero, José Enrique Peropadre i Mari Nieves Gil.

   Però tot no van ser balls, ja que, a més, els participants van tindre  l’ocasió de gaudir de la gastronomia xativina, visitar la ciutat i conèixer la seua història.  

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva