Els cavallets. Història de la seua creació

  Els cavallets del Corpus són una de les dansetes del Corpus incorporada a la processó en 1989.  En un principi, va ser adjudicada a la xicalla del Col·legi Taquígraf Martí, però prompte va ser l'Escola de Danses qui se'n va fer càrrec.

 En 1998, es van estrenar uns cavallets nous. Sobre la seua creació cal recordar que són un regal d'Àngel Pérez Muñoz el Rellotger. Aquest té un nebot, Antoni Agustí Muñoz, que en aquella època treballava fent decorats de teatre i televisió a Madrid. Aquest jove va fer uns caps amb poliester, material que els feia resistents i molt lleugers i amb un disseny molt original i elegant que els destacava d'entre tots els que hi ha al País Valencià. Van ser un regal per a son tio, que no va dubtar en cedir-los a l'Escola de Danses de Xàtiva. 

  Però el temps i el seu ús va fer que aquestos elements tan significatius del Corpus necessitaren una restauració pel que fa a l’estructura i la pintura, tasca executada magistralment per la restauradora Carme Soler Mahiques

  Els faldons, l'armassó i la cua del cavall, així com la indumentària dels genets, tot ho va idear Carmen Soler i ho va confeccionar en el seu taller de restauració. Va jugar amb la dualitat de tonalitats de blau, clar i oscur, per a crear un contrast que esdevé ben visible en creuar-se el cavallets durant la danseta. Va aconseguir un efecte vistós i colorit, però al mateix temps molt elegant. 

  El 26 de juny de 2011 van eixir a la processó uns cavallets completament restaurats i molt lluïdors.

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva