Cinquena edició dels Premis Amics de la Costera 

 Els membres de’ lAssociació d’Amics de la Costera organitzen els Premis Amics de la Costera, que van nàixer amb vocació de premiar aquella persona o entitat que es destaca en la defensa del patrimoni comarcal, entès en un sentit ample: llengua, folklore, patrimoni històric i artístic, patrimoni natural.... El premi segueix el solc d’altres guardons que premien diferents activitats (literàries, empresarials, gastronòmiques...). Com que la cultura sempre ha estat la parenta pobra, Amics de la Costera decidí, fa uns anys, d’omplir el buit i establir aquests premis.

 

 El 2015 en la seua cinquena edició, l'Associació d'Amics de la Costera ha decidit atorgar el V Premi Amics de la Costera als membres de l'Escola de Danses de Xàtiva, per la seua defensa del nostre folklore, per la seua participació en múltiples esdeveniments de la ciutat (balls al carrer, processó del Corpus, homenatges als maulets i a les víctimes del bombardeig de 1939, la ronda de la Mare de Déu i altres festivitats) i per l’organització d’Arrelats Folk, una mostra anual que ens apropa el folklore autòcton i el de llocs més allunyats de la nostra contrada.

 L'Associació d'Amics de la Costera vol encoratjar la gent de l'Escola de Danses, perquè continue proclamant el valor del nostre patrimoni immaterial, element essencial de la cultura del nostre poble, i perquè continue difonent-lo per tot arreu.T

 En la primera edició, el guardó fou lliurat al rector de Montesa, Joan Albelda, per la seua tasca de recuperació del patrimoni històric i artístic de la població veïna.

 La següent edició del premi recaigué en l’Associació Cultural 9 d’Octubre del Genovès, per la seua programació cultural, però sobretot per la defensa de l’antiga església del Genovès i l’ermita del Puig, ambdues en perill de desaparició imminent.

 El tercer premi fou atorgat al xativí Pep Gimeno Botifarra per la seua tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical tradicional de la Costera i del País Valencià. 

 Amb la quarta edició, va rebre el guardó la Coordinadora d'Escoles d'Ensenyament en Valencià de la Costera, membre de la Federació Escola Valenciana, per la seua dedicació a difondre l’ús normal del valencià a l'escola, i per la ingent tasca de promoció de la nostra llengua.

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva