Ú de novembre, Tots Sants

  Arriba Tots Sants i la gent es prepara per visitar els seus familiars difunts. Uns dies abans, o potser millor la vesprà, comencen a arreglar-se les casetes, perquè arribat el dia estiguen ben lluïdores amb flors de tota classe i de tots els colors.

  És dia d'estrenar la roba d'hivern i, ben mudats, d'anar tota la família al cementeri. No solament s'arreglen rams i centres de flors, també és temps de moniatos i de carabasses i de fer amb elles bones fogasses.

Aquesta efemèride ha estat des d'antic molt arrelada a les nostres comarques. En canvi, des de fa un temps, des dels països anglosaxons i a través del cinema i la tv, ha arribat la moda del Halloween, sembla que per a quedar-se i per a substituir la festa de Tots Sants.     

Per la part que ens toca, L'Escola de Danses hem volgut fer un tribut a aquesta festa tan tradicional i valenciana, de manera que l'hem triada com a tema per a la foto del mes de novembre dins del projecte CADA MES UN REFRANY ALMENYS. 

Aquestes són una xicoteta mostra escollida de les fotos que els férem a Lina i a Lola, veteranes de l'Escola, una volta abillades per a l'ocasió amb la indumentària de l'època: basquinyes, gipons negres, mantó i toalla, medalles, rosaris, escapularis i missal. I el catret. Algú recorda què és?

Contacte:

A. C. Escola de Danses de Xàtiva
Centre Cultural Xàtiva (CCX),

Av. Corts Valencianes, S/N

46800- Xàtiva

escoladansesxativa@hotmail.com

Telèfon  +34 650 44 27 44 +34 650 44 27 44

Vols fer-te soci?

Si vols unir-te a la nostra associació, utilitza el nostre formulari per posar-te en contacte amb nosaltres. T'esperem!

Ara també pots conéixer millor la nostra associació a través de les pàgines de Facebook:

- Escola Danses Xàtiva

- L'Escola en dansa

- Corpus Xàtiva