El museu del Corpus es troba situat a la casa Santandreu, annexa a l’antic convent de Sant Domènec al carrer del mateix nom, número 7.

Un Tast de Museu

 

La mostra del museu constitueix una ampla i representativa selecció dels elements i personatges, però evidentment no hi estan tots. Com es pot comprovar l’espai limita molt i esdevé reduït per aconseguir albergar la totalitat del patrimoni de l’Associació. A més, les barreres arquitectòniques, impossibiliten la utilització de les plantes més altes d’aquest espai.

Tot i això, s’ha volgut que estigueren presents totes les vessants representatives del Corpus, no solament els elements i els personatges, sinó també la música i la documentació gràfica i audiovisual.

L’exposició consta de dues parts ben diferenciades.

Només entrar per la porta de Santandreu el visitant podrà fer una ullada a bona part del material gràfic: cartells, fotografies, decimetes, pregons, tríptics, així com una mostra de les partitures de les dansetes, ocupant un espai propi dins d’aquest exposició.

No està tot, però amb el temps esperem augmentar i enriquir tot el vast patrimoni gràfic, l’existència del qual tenim plena constància.

Si continuem el recorregut, en pujar a la planta intermèdia es tindrà ja una visió completa del que és la processó del Corpus. Per una part, la Magrana, els Cabots, els Cavallets, la Moma i les dansetes, els Gegants i, per l’altra, una representació dels elements i personatges bíblics.

Els gegants estan en procés de restauració, compte de la qual es pretén que amb el temps siga explicat d’una manera gràfica a tots els visitats. Ara només s’exposa la Turca a mitan restauració.

A més, es compta amb una pantalla on aniran visionat-se documentals relacionats amb la festa del Corpus.

També cal considerar com una part de la processó, que malauradament està perdent-se, el muntatge dels altarets, l’engalanament dels balcons i l’enramada dels carrers de volta. D’això també s’ha volgut fer un xicotet testimoni amb la simulació dels balcons.